Kom igang med egen wordpress hjemmeside

Oppsett av wordpress

En av de vanligste feilene er å velge feil plattform å lage hjemmesiden din på.  Heldigvis, siden du leser dette, er det ikke en feil du gjør. Vi viser deg hvordan du setter opp og lager din egen wordpress webside. Med wordpress hjemmeside har du valgt en fleksibel og kostnadseffektiv løsning for din nettsatsing.

For de fleste brukere er en WordPress installasjon på ditt eget domenenavn og webhotell det perfekte valget.  med tusenvis av grafiske maler og programtillegg lar det deg lage akkurat den hjemmesiden du ønsker.

WordPress er gratis for alle til å lage ett hva som helst slags nettsted du trenger.

Hvis WordPress er gratis, hvorfor koster det å lage en hjemmeside?

WordPress er gratis, men fordi du trenger ditt eget domenavn og webhotell for å bruke det har det en kostnad.

Ett domenenavn er hjemmesiden din sin adresse på internet.  Det er det en besøkende må skrive inn i nettleseren sin for å åpne hjemmesiden din (for eksempel hjemmeside.com eller domene.no).

Etter du har ett domenenavn trenger du ett webhotell.  Det blir «huset» til hjemmesiden din på internet.  Det er leie av plass på en server som kan vise hjemmesiden din til besøkende.

Et no domene koster vanligvis rundt hundre og femti kroner pr år uten tilleggstjenester.  Skal du ha med eposttjenester slik at du kan sende og motta epost med ditt domenenavn samt gratis SSL sertifikat for å øke sikkerheten til både deg og dine besøkende må du regne med ca tohundre kroner i tillegg årlig.

Ofte får du fine avslag når du kjøper domenenavn og tjenester sammen første år. Fra år to har de aller fleste full pris.

Bestille domene og webhotell

Skal du bestille domenenavn og webpakke kan du bruke https://www.domene.no og skrive inn domenenavnet du ønsker i det store søkefeltet på forsiden.

Når du har søkt etter domenenavnet du vil ha ser du om det er ledig eller ikke, samt flere andre variasjoner av navnet.  Om du ønsker å reservere flere varianter av domenenavnet slik at ingen andre kan ta de er helt opp til deg selv.

I handlevognen nå kan du velge webhotellet du ønsker til domenenavnet ditt.

Installere WordPress

Som oftes finner du en enkel guide som viser deg hvordan du installerer WordPress.  Skulle du ha problemer er det bare å ta kontakte firma der du har kjøpt webhosting så får du hjelp.

Når installasjonen er ferdig kan du gå til adressen din for innlogging, f.eks:

http://www.domenenavnetduharkjøpt.com/wp-admin

Husk å legge inn domenenavnet du kjøpte istedenfor «domenenavnetduharkjøpt» i lenken over.

Her vil du bli møtt av en innloggingsskjerm til din egen WordPressinstallasjon.  Her skriver du inn brukernavnet og passordet som du lagde i installasjonen av din WordPress webside.

Hvordan enkelt velge utseende for din hjemmeside