Kom igang med egen wordpress hjemmeside

Oppsett av wordpress

En av de vanligste feilene er å velge feil plattform å lage hjemmesiden din på.  Heldigvis, siden du leser dette, er det ikke en feil du gjør. Vi viser deg hvordan du setter opp og lager din egen wordpress webside. Med wordpress hjemmeside har du valgt en fleksibel og kostnadseffektiv løsning for din nettsatsing.

For de fleste brukere er en WordPress installasjon på ditt eget domenenavn og webhotell det perfekte valget.  med tusenvis av grafiske maler og programtillegg lar det deg lage akkurat den hjemmesiden du ønsker.

WordPress er gratis for alle til å lage ett hva som helst slags nettsted du trenger.

Hvis WordPress er gratis, hvorfor koster det å lage en hjemmeside?

WordPress er gratis, men fordi du trenger ditt eget domenavn og webhotell for å bruke det har det en kostnad.

Ett domenenavn er hjemmesiden din sin adresse på internet.  Det er det en besøkende må skrive inn i nettleseren sin for å åpne hjemmesiden din (for eksempel hjemmeside.com eller domene.no).

Etter du har ett domenenavn trenger du ett webhotell.  Det blir «huset» til hjemmesiden din på internet.  Det er leie av plass på en server som kan vise hjemmesiden din til besøkende.

Ett .no domene koster 295,- + mva pr år hos Domene AS og webhotell starter på 63,- + mva pr mnd.  Da får du også med eposttjenester slik at du kan sende og motta epost med ditt domenenavn samt gratis SSL sertifikat for å øke sikkerheten til både deg og dine besøkende.

Hvis du bestiller ett domenenavn og webhotell samtidig hos Domene AS vil du få domenenavnet gratis det første året og kun betale for webhotellet.

Domene AS er en av norges eldste registrarer av domenenavn og har eksistert i over 20 år.  De har lang erfaring med både domenenavn, webhosting og WordPress hjemmeside.

Bestille domene og webhotell

Du kan åpne https://www.domene.no og skrive inn domenenavnet du ønsker i det store søkefeltet på forsiden.

forsiden hos domene.no

Når du har søkt etter domenenavnet du vil ha ser du om det er ledig eller ikke, samt flere andre variasjoner av navnet.  Om du ønsker å reservere flere varianter av domenenavnet slik at ingen andre kan ta de er helt opp til deg selv.

Velg ett ledig navn ved å trykke i den grønne firkanten foran navnet du vil ha.

Valgt domener

Valgt domener

Trykk så på den grønne «Gå til handlevogn» knappen nederst.

I handlevognen nå kan du velge webhotellet du ønsker til domenenavn ditt.  Ved å trykke på de forskjellige webhotellene kan du se hva pakkene inneholder og trykke «Velg» på pakken du ønsker.  Alle Domene AS sine webhotell støtter gratis WordPress installasjon, har gratis eposttjenester, gratis spamfilter og antivirus og ikke minst gratis SSL sertifikat for å holde sikkerheten på topp.

Webhotell valg

Nå kan du velge å «Gå til betaling» eller du kan benytte søkefeltet til å søke opp flere domenenavn om du ønsker det.

På de siste sidene skal du bare registrere din kontaktinformasjon og velge betalingsmetode.  Betaling med kort eller VIPPS vil gjøre at domenet blir tilgjengelig umiddelbart etter registrert betaling, uansett når på dagen du gjør bestillingen din.

Installere WordPress

Domene AS har en enkel guide som viser deg hvordan du installerer WordPress.  Skulle du ha problemer er det bare å ta kontakt med de.  Her finner du guiden om hvordan å installere WordPress.

Når installasjonen er ferdig kan du gå til adressen din for innlogging, f.eks:

http://www.hjemmeside.com/wp-admin

Husk å legge inn domenenavnet du kjøpte istedenfor «mittdomenenavn» i lenken over.

Her vil du bli møtt av en innloggingsskjerm til din egen WordPressinstallasjon.  Her skriver du inn brukernavnet og passordet som du lagde i installasjonen av din WordPress webside.

Hvordan enkelt velge utseende for din hjemmeside